Job gennem netværk

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Få job gennem netværk

Brug dit netværk, udtaler flere. Mange undervurderer sit netværk i deres jobsøgning, men undersøgelser viser, job og netværk i høj grad hænger sammen. Faktisk viser undersøgelser, at der er stor sandsynlighed for, at dit netværk får afgørende betydning for din karriere og dit nye job – hvis du vel og mærke formår at bruge dit netværk. Job via netværk er altså en arbejdsmetode, de fleste vil kunne få stor gavn af.

Det kan være det nærmeste netværk, der giver dig dit næste job, men oftest er det faktisk dit netværks netværk, der kan hjælpe dig med at bane vejen til dit nye job. 

Ifølge Ballisagers Rekrutteringsanalyse fra 2018 finder private virksomheder hele 65% af alle nye ansættelser via netværk. For bedre at kunne komme i gang med netværksarbejdet, har vi herunder lavet en kort trin-for-trin guide, du kan lade dig inspirere af.

Job og netværk – hvordan får jeg job via netværk?

Overvej målet med dit netværksarbejde. Som jobsøgende er målet med dit netværksarbejde selvfølgelig at få job gennem netværk.  For at det lykkes, handler det dog om at være øverst i dit netværks bevidsthed og om at være kendt for den værdi, du kan bidrage med.

En liste over dit netværk

Lav en liste over dit netværk

Dit netværk består af alt fra familie, venner, studiekammerater, kolleger til andre netværk. Vi anbefaler, at du bruger LinkedIn, som er rigtig godt til at give dig overblik over dit netværk, og som kan være et godt redskab til at komme i gang med dit netværksarbejde. I Min A-kasse afholder vi flere workshops og foredrag omkring netop job og netværk. Nogle handler om LinkedIn, andre om . hvordan man kan netværke sig til job.

Kategoriser dit netværk og start planlægningen

Kategorisér dit netværk og planlæg din jobsøgningsindsats

Du kan overveje, om du vil kategorisere din jobsøgning efter den branche, de virksomheder eller det jobmål, du er interesseret i.
At kategorisere efter, hvor sandsynligt det er, at noget i dit netværk eller dit netværks netværk kan skaffe dig et job er en anden metode. Uanset hvilken metode du bruger, bør du beslutte dig for, hvem du vil kontakte, hvornår, hvordan (mail, telefon, møde, LinkedIn) og med hvilket budskab.

Og husk endelig at det kun vil være en fordel for dig på sigt, hvis også du hjælper andre i dit netværk, der efterspørger hjælp eller sparring.

Hvor mange får job gennem netværk?

Flere spørger os; hvor mange får job gennem netværk? Selvom vi ikke kan give et præcist estimat, kan vi fortælle, at job gennem netværk fylder mere og mere i måden, hvorpå folk søger job. Det er ikke umuligt at få job uden brug af netværk i jobsøgning. Men når dine konkurrenter aktivt bruger søger job via netværk, hvorfor så ikke selv gøre det samme? Min A-kasses jobkonsulenter sidder klar til at hjælpe dig hvad end det er nyt eller ej at arbejde med dit job og netværk.

Sådan kommer du i gang med at netværke

Deltag i arrangementer, events, messer og foredrag om jobsøgning

En anden god måde at arbejde med sit netværk er ved at kaste dig ud i forskellige arrangementer, hvor du kan møde mennesker, der arbejder med det område, du er interesseret i. Du kan med fordel opsøge både Min Akasse, dit jobcenter, din fagforening. Du kan også med fordel eftersøge netværk på LinkedIn. Her findes mange forskellige netværk med hver sit faglige fokus.

Afsæt god tid til netværksarbejde

Netværksarbejde er ikke noget, du ordner på en enkelt dag eller uge. I stedet bør du løbende plejer dit netværk – også selvom du allerede har et arbejde. Det er bedre at gå gradvist i gang end at lave en stor indsats og så forsvinde igen, så snart du har fået et arbejde. 

Skab momentum gennem synlighed og værdiskabelse

En konstant indsats over tid vil skabe tillid. Ud over løbende at pleje dit netværk, bør du have fokus på at synliggøre dine resultater og mål. Skriv om dine (del)mål, tak dit netværk, når du når nye mål, og når du lykkes med de opgaver, du sætter dig for. 

Følg ALTID op, når du har været i kontakt med dit netværk

Når du har været i kontakt med dit netværk i forskellige sammenhænge, er det essentielt, at du følger op. Fortæl, hvad du fik ud af at tale med ham eller hende, der hjalp dig. Tak for den hjælp inspiration eller sparring, du fik af dit netværk.

Lær at sælge dig selv på to minutter

Forbered en kort introduktion af dig selv

Det er en rigtig god idé at forberede en kort introduktion af dig selv, hvis du drømmer om at lande dit næste job gennem netværk. Optimalt set skal din introduktion af dig selv ikke tage mere end to minutter. Introduktionen skal indeholde, hvem du er og hvad du kan bidrage med.

Den korte introduktion af dig selv skal selvfølgelig  målrettes til personen i dit netværk eller til virksomheden, du kontakter. Derfor kan du ikke bruge en one-fits-all præsentation. Sæt dig ind i, hvem det er, du vil i kontakt med, hvor personen arbejder og hvad personen og virksomheden, hvor hun arbejder, går op i.

Kontakt Min A-kasses jobkonsulenter på telefon 70123782 , hvis du har brug for at tale dit pitch igennem med en dygtig jobkonsulent.

Har du brug for at få hjælp med dit netværksarbejde?

Så ring til os på telefon 70 12 37 82 og lav en aftale med en af vores erfarne job- og karriererådgivere.