Gratis medlemskab for studerende

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Studerende, lærling eller elev? Så har du mulighed for et gratis medlemskab af Min A-kasse

Her får du fem gode grunde til at blive medlem af Min A-kasse 

1. Gratis medlemskab som studerende og dagpenge fra dag ét

Er du studerende og under 30, kan du melde dig ind i Min A-kasse – helt gratis! Har du været medlem minimum et år, når du er færdiguddannet, kan du få dagpenge allerede fra dag et. Læs betingelserne for gratis medlemskab nederst på denne side. 

2. Gratis foredrag og workshops

Som medlem af Min A-kasse har du mulighed for at gå til spændende foredrag og workshops. Vi har fx workshops omkring netværk, foredrag med gode råd og forberedelser til jobsamtalen og meget, meget andet. Derudover kan du løbende finde foredrag og workshops med eksterne foredragsholdere som Morten Vium, der er ekspert i LinkedIn, og mange andre.

3. Gode råd og vejledning til dig, der drømmer om at åbne egen virksomhed

Drømmer du om at åbne egen virksomhed, når du er færdig med din uddannelse? Og har du brug for at få helt styr på lovgivningen, så du ikke ender med at stå helt uden penge på lommen, hvis ikke indtægterne strømmer ind, når virksomheden er åbnet? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Min A-kasse har vi flere medarbejdere, der er eksperter i selvstændig virksomhed og selvstændig bibeskæftigelse.

4. Individuel karriererådgivning fra jobkonsulenter, der kender dit arbejdsmarked

Hos Min A-kasse kan du få job- og karriererådgivning af jobkonsulenter, der er eksperter i jobmarkedet. Jobkonsulenter, der kan hjælpe dig med gode råd og knowhow i forhold til alt fra din jobsøgning, ansøgning og CV til afklaring af kompetencer og stresscoaching.

5. Gratis e-bøger om alt mellem jobsøgning og dagpengeregler

Hos Min A-kasse har vi skrevet skrevet flere små bøger om alt fra jobsøgning til dagpengeregler – beskrevet på en måde, så almindelige mennesker faktisk forstår det. Vores “kompasser”, som vi kalder dem, eksisterer i både e-bogs format og i fysisk form. Som medlem af Min A-kasse får du fri adgang til dem alle – både i fysisk form og e-bogs format.

Læs om betingelserne for at få du kan få gratis medlemskab herunder.

Betingelser for gratis medlemskab

Hvis du endnu ikke er fyldt 30, og hvis du har mindst et år tilbage af dit studie, har du mulighed for at blive gratis studiemedlem og få dagpenge fra dag et, når du er færdiguddannet. 

Ved at være medlem i mindst et kalenderår, kan du nemlig undgå den første måneds karantæne. Hvis du tidligere har været på dagpenge, har du måske mulighed for at falde tilbage på din tidligere dagpengeret. 

Betingelser for fritagelse for kontingentbetaling:

Gratis medlemskab for dig, der er under 30 år

Gratis a-kasse medlemskab

 • Du skal være i gang med en erhvervsmæssig uddannelse eller en uddannelse, der giver ret til optagelse som dimittend i en a-kasse – dvs. en uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneders varighed.
 • Din samlede indtægt fra beskæftigelse, SU, SVU eller lign. må ikke overstige den forhøjede maksimale dagpengesats (294.806 kr. pr. år.) 
 • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse efter lov om aktiv socialpolitik eller lignende.
 • Fritagelse for kontingentbetalingen gælder fra den dag, Min A-kasse har din ansøgning.
 • Kontingentfritagelsen kan gives i op til 5 år og ophører, når du fylder 30 år eller når du ikke længere er under uddannelse.
Gratis medlemskab for dig, der er over 30 år

Gratis a-kasse medlemskab 

 • Du er under erhvervsmæssig uddannelse, der giver ret til optagelse som dimittend i en a-kasse og betaler efterlønsbidrag.
 • Der er indgået en kontrakt om voksenlærling mellem din arbejdsgiver og jobcentret.
 • Dine samlede indtægter fra beskæftigelse, SU, SVU eller lignende under uddannelsen overstiger ikke den forhøjede maksimale dagpengesats (294.806 kr. pr. år.) eller elevlønnen.
 • Du skal være berettiget til dagpenge, inden du starter din uddannelse:
 • Er du ny i dagpengesystemet kigger vi på din indtægt. Du er dagpengeberettiget, når du har haft en indtægt på 263.232 kr. (2024), der er indberettet til SKATs indkomstregister inden for de sidste tre år (vi kan max. medregne 21.936 kr. om måneden).
 • Du skal have været medlem af a-kassen i perioden.
 • Er du allerede i dagpengesystemet optjener du en ny ret via arbejdstimer. Det vil sige, at du indenfor de sidste tre år enten skal have haft 1.924 arbejdstimer, der er indberettet til SKATs indkomstregister. Vi kan kun tælle dem med, hvor du har været medlem af en a-kasse.
 • Du skal være tilmeldt – og betale til – efterlønsordningen.
 • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse efter lov om aktiv socialpolitik eller lignende.
  Fritagelse for kontingentbetalingen gælder fra den dag, Min A-kasse har din ansøgning
 • Kontingentfritagelsen kan gives i op til 5 år og ophører,  når du ikke længere er under uddannelse.
Dimittendrettigheder – dette skal du huske som nyuddannet

Dine dimittendrettigheder er vigtige

For at opnå dimittendrettigheder, skal du søge om optagelse i Min A-kasse inden 14 dage efter endt uddannelse.

Det er vigtigt, at du gør brug af dine rettigheder inden for fristen, også selvom du er i arbejde efter uddannelsen er afsluttet. Hvis datoen for afsluttet uddannelse er ændret, skal du give os besked. Du kan læse meget mere om reglerne for nyuddannede her.

 

Gymnasieuddannelser giver ikke dagpengeret som nyuddannet

Her får du ikke dimittendvilkår

Du skal være opmærksom på, at gymnasiale og erhvervsgymnasiale uddannelser ikke giver erhvervskompetence. Derfor kan en studentereksamen, en HH-uddannelse samt ligestillede uddannelser ikke give adgang til optagelse på dimittendvilkår i en a-kasse eller gratis medlemskab.

Hvorfor skal jeg vælge Min A-kasse?

Bliv medlem af Min A-kasse for kun 506 kr./md.

Meld dig ind online eller på tlf. 70123782