Derfor skal du være medlem af en a-kasse

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Arbejdsmarkedet står aldrig stille. Der er perioder med ro og høj beskæftigelse, og der kan komme økonomiske kriser eller uventede begivenheder, som på kort tid ændrer billedet. De fleste af os er lønmodtagere – og vores job giver os både tilknytning og den nødvendige økonomi til en god tilværelse. Så hvad nu, hvis jobbet og den faste månedlige indtægt forsvinder?

I sådan en virkelighed er det en god ide at have en rigtig god a-kasse. Uanset, hvor du er i arbejdslivet, bliver du som medlem af Min A-kasse sikret økonomisk gennem dagpenge – og har du brug for yderligere kompensation, kan du tegne vores attraktive lønsikring. Vores job– og karriererådgivning er altid personlig og tilpasset dine behov. Sammen med vores mange andre tilbud og kurser får du med Min A-kasse de bedste forudsætninger for at komme videre i job. Herunder kan se 10 gode grunde til at vælge os:

1) Du får økonomisk tryghed under ledighed

Som medlem af a-kassen har du ret til at modtage dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Det betyder, at du får økonomisk støtte, når du bliver ledig, hvis du overholder de gængse regler inden for dagpengesystemet. Du kan få op til 20.359 kr. i dagpenge om måneden (2024-tal), og så kan du trække dit a-kassekontingent fra i skat.

2) Alle kan blive medlem hos os

Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse. Det betyder, at du kan blive medlem lige meget hvilken branche du arbejder inden for og hvilken livssituation, du er i. Du er velkommen som ledig eller lønmodtager, som studerende eller dimittend, som selvstændig eller efterlønner.

3) Blandt de billigste a-kasser

Vi sætter en ære i at holde kontingentet nede og den personlige betjening i top. Vi lægger stor vægt på medlemstilfredshed, og har en placering som “Fremragende” på Trustpilot. Du kan blive medlem hos os for bare 506 kr. om måneden (2024-tal). Er du studerende, er det endda gratis.

4) Over 100 års erfaring som a-kasse

Min A-kasse er en af landets ældste a-kasser. Vi har rødder helt tilbage til 1914, og fra at være rettet mod en specifik faggruppe og en lille gruppe medlemmer, har vi gennem de seneste 100 år udviklet os til en a-kasse, der favner bredt. Vi har i alt ca. 90.000 medlemmer og samarbejder med 15 forskellige faglige organisationer.

5) Du får hjælp til at komme videre i det rette job

Bliver du ledig, får du støtte af en personlig job– og karriererådgiver, hvor I sammen lægger en strategi for din jobsøgning. Vi tilbyder dig sparring på konkrete ansøgninger og dit CV og på hvordan, du kan forberede dig til jobsamtalen. Vores fokus er, at du hurtigt skal videre i job, men ikke et hvilket som helst job. For os er det nemlig afgørende, at vi finder det helt rette job for netop dig.  

6) Vi kender dit fag

Vi samarbejder med en række faglige organisationer, der anbefaler at blive medlem af Min A-kasse. Og vi har 120 dygtige medarbejdere, der er eksperter på hver deres område fordelt på kontorer over hele landet. Derfor kan du være sikker på, at du altid kan få fat i en kompetent medarbejder, uanset hvor i landet du bor – og lige meget hvilken branche du er tilknyttet.

7) Du får gratis adgang til en række kurser og redskaber

Som medlem af Min A-kasse har du adgang til en portal fuld af spændende, gratis onlinekurser. Kurserne er relevante for dig, der ønsker at opkvalificere dig som led i din jobsøgning eller for dig, der blot ønsker at udvikle dine kompetencer på jobmarkedet og generelt. Vi kan også tilbyde dig efteruddannelse, fx en seks ugers jobrettet uddannelse. 

8) Du kan få en attraktiv lønsikring

Som medlem af Min A-kasse kan du tegne en ekstra lønforsikring, så du kan opnå stabilitet i økonomien, selvom du bliver ledig. Om du vil sikre 20.000 eller 40.000 kr. om måneden er helt op til dig. Udgiften til lønsikring er også fradragsberettiget.

Læs mere om Min A-kasses lønforsikring i denne miniguide.

Se skema om Min A-kasses lønforsikring

9) Vi udbetaler din efterløn

Efterlønsordningen giver dig mulighed for, at du kan trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet op til 3 år før folkepensionsalderen. Vi hjælper dig med efterlønsbevis og sikrer dig udbetalinger.

10) Gratis for studerende

Er du studerende og under 30 år, kan du melde dig ind i Min A-kasse – helt gratis! 

Bliv medlem af Min A-kasse for kun 506 kr./md.

Meld dig ind online eller på tlf. 70123782