Hvordan laver man et godt CV?

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Her får du tips og tricks til, hvordan du skriver et godt CV. Vi har også samlet eksempler og skabeloner på et CV, som du kan bruge som inspiration. 

Det er en kunst at skrive et godt CV. I Min A-kasse har vi heldigvis en masse erfarne og dygtige job- og karriererådgivere, der har mange års erfaring med at læse CV’er igennem. Har du brug for et par ekstra øjne på dit CV, så sidder de klar til at hjælpe dig.

Hvad enten du er nyuddannet, en garvet jobjæger eller direktøren, der første gang skal sende en ansøgning, så er dit CV adgangsbilletten til at komme i ”måske-bunken”. CV’et er nemlig det første, som arbejdsgiveren skimmer, når en ny medarbejder skal ansættes.

Mens du i ansøgningen kan gå i dybden med at beskrive din personlige og faglige profil, skal CV’et være et lynhurtigt overblik, der skal overbevise arbejdsgiveren om, at du via din uddannelse, kurser, erfaring, kompetencer og personlighed er den rette til jobbet.

Vores første råd: Skriv kort og klart

En tommelfingerregel er, at et CV ikke skal være længere end 2-3 sider. Arbejdsgiveren bruger typisk ikke meget mere end 10 sekunder pr. CV.

Strukturen skal være logisk og dine informationer lette at overskue. Der er mange måde at opstille sit CV på, men for overskuelighedens skyld kan det være en god idé, at skrive et kronologisk CV, hvor du starter med dit seneste job eller uddannelse og så trækker en linje tilbage i tid.

Dit CV bør indeholde følgende:

 • Evt. en overskrift
 • Resumé/faglig profil
 • Kernekompetencer
 • Erhvervserfaring (nyeste øverst)
 • Uddannelse/kurser (nyeste øverst)
 • IT-kompetencer
 • Sprog (skriv niveau mundtligt og skriftligt)
 • Privat
 • Henvis evt. til at referencer kan indhentes.

Husk, at jo mere målrettet, læsevenligt og informativt dit CV er, jo bedre er chancen for, at du bliver udvalgt til jobsamtale.

Gode råd til at skrive et godt CV

Hvordan laver man et godt CV, og hvad skal det indeholde? Læs med her og bliv klogere:

 1. Hold dit CV kort.
  Hvis du ønsker at få tips til at skrive et godt CV, bør du først og fremmest så vidt muligt holde dit CV på 2-3 sider.
 2. Ensartet design til CV og ansøgning.
  Lav et ensartet layout til dit CV og din ansøgning. Det betyder, at det bliver læst som en helhed. Ikke mindst er det en god mulighed for at vise, at du har sans for, hvad der virker mest præsentabelt.
 3. Brug gerne punktformer.
  Bruger du punktformer, skaber du overblik. Det kan f.eks. være en fordel at fremhæve dine kernekompetencer i punktform.
 4. Husk et godt og professionelt billede af dig selv.
  Brug ikke et billede fra din sidste ferie, hvor du sidder på stranden eller med en drink i hånden. Det vil få dig til at virke uprofessionel, hvilket selvsagt ikke er at foretrække.
 5. Målret dit CV til virksomheden.
  Rigtig mange starter med at skrive selve ansøgningen, og når energien er brugt herpå, kan det være fristende at sende det CV, man nu engang allerede har liggende. Men hvis ikke kræfterne på at skrive ansøgningen skal have været brugt forgæves, må du også bruge krudt på at målrettet CV’et til det job og den virksomhed, du søger job i. Et standard CV duer ikke. Et tip til at målrette dit CV er at læse jobannoncen igennem én gang til og bruge nøgleord fra jobannoncen, når du fremhæver dine egne kompetencer og erfaringer.
Hvilken type CV skal du vælge?

Selvom der er nogle ting, der skal gå igen i alle CV’er, så afhænger CV’et selvfølgelig også af, hvilken branche du arbejder inden for. I nogle brancher er et personligt besøg og et håndtryk måden at få jobbet på. Men også når du er ude på ”salgsturné” for dig selv, virker det godt at stikke din kontaktperson et CV i hånden – som en slags udvidet visitkort.

Her på siden kan du finde flere forskellige CV-skabeloner og eksempler, som du gratis kan downloade og lade dig inspirere af.

Vores rådgivere sidder også klar til at hjælpe dig med at skrive et godt CV, der matcher dig, din erfaring og dine jobønsker på den bedste måde. Vi kan både hjælpe dig med et kompetence-CV, et kronologisk CV, udvidet visitkort og et video-CV. Download evt. vores gratis CV skabelon her.

Sprog og layout i dit CV

Det er vigtigt, at dit CV fremstår overskueligt for ham eller hende, der læser det. Hvor din ansøgning kun skal holdes på én side, må dit CV gerne fylde 2-3 sider. Forsøg at holde det kort og præcist.

Skrifttypen, du bruger, skal være læsevenlig og gerne den samme som i din ansøgning.

På samme måde som med din ansøgning, anbefaler vi, at du får nogen til at læse dit CV igennem. Det er for dumt og ærgerligt at blive valgt fra på grund af stave- og slåfejl.

 

Download gratis CV-skabeloner og eksempler

Gratis CV-skabelon

For at lette dit arbejde, har vi udarbejdet et par standard CV-skabeloner, du kan bruge, når du skal til at opbygge dit eget CV. Du kan nemt ændre i vores skabelon, herunder skrifttype, skriftstørrelse, rækkefølge, farver osv. Download Min A-kasses skabelon til et almindeligt CV herunder:

CV’et som udvidet visitkort

Har du lyst til at stifte bekendtskab med en lidt anden form for CV, der ikke er så omfangsrig og stift i sin form, som nogle måske oplever? Download vores eksempler og skabeloner herunder:

Har du brug for sparring på dit CV?

Få gratis eksperthjælp af en af vores job- og karriererådgivere. Vi hjælper med sparring og feedback på dit CV. Send gerne dit CV til karriere@minakasse.dk og forklar, hvad du har brug for hjælp til. Eller ring til os på 70 12 37 82.