Bliv medlem af a-kassen

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Alle kan blive medlem af Min A-kasse

Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse. Det betyder, at du kan blive medlem hos os, uanset hvilken branche du er i. Vi er en a-kasse for alle – og tilmed en af de billigste af slagsen. Det koster nemlig kun 506 kr. om måneden at være medlem af Min A-kasse. Meld dig ind her.

Et medlemskab hos os sikrer dig økonomisk, hvis du en dag står uden arbejde, og det giver dig adgang til en række tilbud, som kan hjælpe dig i din jobsøgning. Blandt andet kan du få gratis jobrådgivning og karriererådgivning.

Hvis du har spørgsmål til et medlemskab hos Min A-kasse, eller har brug for hjælp til at melde dig ind, er du altid velkommen til at ringe til os på 70123782 eller sende en mail til minakasse@minakasse.dk

Fuldtids- eller deltidsforsikring?

Skal jeg vælge fuldtids- eller deltidsforsikring?

Når du melder dig ind i Min A-kasse, skal du beslutte, om du vil være fuldtids- eller deltidsforsikret.

Dit valg af forsikringstype har betydning for dit kontingent, hvor meget du kan få udbetalt i dagpenge, og i hvor høj grad du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Fuldtidsforsikret

  • Hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen, skal du være fuldtidsforsikret.

Deltidsforsikret

  • Hvis du arbejder 30 timer om ugen eller mindre, kan du selv vælge, om du vil være fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret.

Læs mere om fuldtids- og deltidsforsikring her.

Du kan læse mere om reglerne for indmeldelse på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Er du nyuddannet?

A-kasse medlem som nyuddannet

Er du studerende og snart færdig med din uddannelse? Så er det en god idé at melde dig ind i en a-kasse. Det er nemlig den letteste måde at erhverve din ret til dagpenge på, da du får dem på baggrund af din uddannelse. På den måde er du sikret dagpenge, hvis du bliver ledig som nyuddannet.

Hvad får jeg som medlem af Min A-kasse?

Vi ved, at det kan være svært at stå uden job som færdiguddannet. Spørgsmål som ”Hvordan får jeg mine dagpenge?”, ”Hvordan navigerer jeg i beskæftigelsessystemets jungle af regler?” og ”Hvordan får jeg et job?” fylder meget i en tid, hvor man ellers burde være glad og lettet over at være færdig med sin uddannelse.

Hos Min A-kasse får du derfor en rådgiver, der tager udgangspunkt i dig og dine behov og hjælper dig sikkert videre, efter du har afsluttet din uddannelse. Vi hjælper med at sikre, at du får dine dagpenge til tiden, så der er tryghed om økonomien, og vi i stedet sammen kan fokusere på at finde det rette job til dig.
Se dimittendsatserne her. 

Er du elev?

Er du elev med mindre end 12 måneders uddannelse tilbage?

Hvis der er mindre end 12 måneder tilbage af din elevtid, kan du sagtens vente med at melde dig ind, til du har afsluttet din uddannelse. Herefter kan du få et medlemskab efter reglerne for nyuddannede (se ovenfor).

Elev med mere end 12 måneders uddannelse tilbage?

Du kan blive optaget efter reglerne for lønmodtagere, hvis du er elev på en godkendt uddannelse, har mindst 12 måneder tilbage af din elevtid og er i praktik på optagelsestidspunktet. Dermed kan du få dagpenge fra den første ledige dag efter, at du er blevet udlært. Du skal dog opfylde de øvrige betingelser for ret til dagpenge.

Du kan få beregnet en individuel dagpengesats på 90 % af den elevløn, du har fået de sidste 3 måneder, dog maksimum 20.359 kr. om måneden (2024-tal) og fuldtidsforsikrede og 13.573 kr. (2024-tal) om måneden for deltidsforsikrede. Du kan også vælge at få en dimittendsats. Se dimittendsatserne her.

Hvis du melder dig ind 12 måneder før, du bliver udlært, skal du sende en indmeldelsesblanket til Min A-kasse sammen med din sidste månedslønseddel. Husk at der skal være mindst 12 måneder tilbage af din læretid, når vi modtager din ansøgningsblanket. Hvis du melder dig ind som dimittend, skal vi have modtaget din ansøgningsblanket inden 14 dage efter, du har afsluttet din uddannelse.

Er du folkepensionist?

A-kasse medlem som folkepensionister

Du kan fortsætte med at være a-kasse medlem hos os, når du bliver folkepensionist. Dit medlemskab bliver så lavet om til et såkaldt seniormedlemskab, hvor du kun betaler administrationsbidrag (125 kr. om måneden i 2024).

Du har ikke ret til ydelser – men til vejledning i forhold til jobsøgning.

Bliv medlem af Min A-kasse for kun 506 kr./md.

Meld dig ind online eller på tlf. 70123782

Hvorfor skal jeg vælge Min A-kasse?