Samtaler hos os og jobcenteret

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Disse samtaler skal du deltage i, når du får dagpenge

Især i den første tid af din ledighed skal du til flere samtaler med os i a-kassen.

Som udgangspunkt skal du til den første samtale med os i a-kassen inden for 2 uger, efter du har meldt dig ledig for første gang. Hvorvidt vi indkalder dig til en fast samtaletid eller om du bliver bedt om selv at booke tid kan variere. Det er dog vigtigt, at du får booket samtalerne rigtigt. Det kan du læse mere om nedenfor.

I skemaet herunder kan du få overblik over de møder, du skal deltage i, de første seks måneder, du er ledig og får dagpenge:


Har du været ledig før, kan det være, at du allerede har været til de samtaler, som skulle afholdes inden for de første 6 måneder. Herefter vil du blot skulle til samtale med jobcentret efter behov.
Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for en samtale, hvis du har brug for det.

 

 

Samtaler hos a-kassen

Husk at booke en samtale hos a-kassen

Kort tid efter du bliver ledig vil du få et brev om, at du skal booke møde med os i a-kassen indenfor et bestemt tidsrum. Det er dit ansvar at booke samtalen til dit møde.

Får du ikke booket inden deadline og deltaget i samtalen, har det konsekvenser for din dagpengeret. Du bliver nemlig automatisk afmeldt jobcentret, hvis du ikke har booket en samtale indenfor fristen. De dage du er afmeldt, kan du ikke få dagpenge. Så det er vigtigt, at du får booket i tide.

Er skaden sket, kan du få dagpenge igen fra den dag, du igen melder dig som ledig på jobcentret. 

For at gøre det endnu mere kompliceret gælder reglerne om selv at booke kun visse af samtalerne. Ring endelig til os, hvis du er i tvivl om noget.

Du har pligt til selv at booke jobsamtalerne hos os i a-kassen og hos jobcentret/anden aktør 

 

Den første samtale hos os i a-kassen

Du vil blive indkaldt til den første samtale hos os i Min A-kasse senest to uger efter, at du har meldt dig ledig. Til samtalen vejleder vi dig i din jobsøgningsproces, og gennemgår og godkender dit CV formelt, hvis du har gjort det klart til godkendelse

Til samtalen tager vi udgangspunkt i din situation og sammen udarbejder vi ”Krav til jobsøgning”, som er del af   ”Min plan”. ‘Krav til jobsøgning’ er en aftale, som danner rammen om din jobsøgning og som indgår i rådighedsvurderingen. Min plan kan du læse mere om .

Vi aftaler hvilken strategi, der umiddelbart bedst understøtter dine muligheder for at komme i arbejde, og evaluerer efterfølgende ved kommende samtaler med os.


De næste to samtaler

Når du har været til første samtale i a-kassen, vil du inden for de første 3 måneder blive indkaldt til yderligere to samtaler i a-kassen.

Jobsamtalerne tager udgangspunkt i din situation, din jobsøgning og eventuelle aktiviteter, som er aftalt med os. Her ser vi igen på Krav til jobsøgning og Min plan.

Vi ser det som vores vigtigste opgave at hjælpe dig videre i job.


Rådighedssamtaler

For at have ret til dagpenge skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det kan du læse mere om her.

Hvis vi kan se, at du har brug for inspiration til eller målretning af din jobsøgning eller hvis din jobsøgning er mangelfuld kan vi indkalde dig til en rådighedssamtale. Vi indkalder dig til en rådighedssamtale, når vi vurderer at der er behov for det. Det er også vigtigt, at du møder til disse samtaler, da du ellers kan risikere at miste retten til dagpenge.

 

Samtaler i dit lokale jobcenter

Efter 3 måneder vil samtalerne overgå fra a-kassen til jobcentret.

Når du har været ledig i 3 måneder vil samtalerne overgå fra a-kassen til jobcentret, hvor du skal til yderligere tre samtaler inden for de næste 3 måneder. Disse samtaler tager også udgangspunkt i din jobsøgning og i din situation samt i de aftaler du har indgået med os og/eller jobcentret.

Til den første samtale på jobcentret, kan en af vores jobkonsulenter deltage i samtalen. Det er op til dig at beslutte, om du vil have os med til din første samtale i jobcentret.

Efter de 6 måneder aftales samtalerne med jobcentret efter behov.

Tidslinje over møder i a-kasse og jobcenter

Bliv medlem af Min A-kasse for kun 506 kr./md.

Meld dig ind online eller på tlf. 70123782

Hvorfor skal jeg vælge Min A-kasse?