Fritidsbeskæftigelse

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Dit arbejde kan i særlige tilfælde være fritidsbeskæftigelse

Hvis dit arbejde hverken kan kategoriseres som selvstændig virksomhed, formueforvaltning eller almindeligt lønarbejde, vil der højst sandsynligt være tale om fritidsbeskæftigelse.

Det arbejde, du bruger på fritidsbeskæftigelse, kan ikke bruges til at optjene en dagpengeret. Derimod skal alle de timer, du bruger på fritidsbeskæftigelsen, modregnes i dagpengene og efterlønnen.

Modsat selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse så er der ingen begrænsning for, hvor længe du kan udføre dette arbejde, som man kender det fra 30-ugers reglen for bibeskæftigelse og supplerende dagpenge. 

Der vil i udgangspunktet altid være tale om fritidsbeskæftigelse i følgende situationer:

  • Hvis du driver et deltidslandbrug, bør du kontakte os, da der for dette område gælder særlige regler
  • Hvis du har en udlejningsejendom med op til 10 lejemål (hvor du kun har begrænset arbejde forbundet med udlejningen)
  • Hvis du har fredskov på højst fem hektar, som ligger på din faste bopæl eller fritidsbopæl er det typisk en fritidsbeskæftigelse
  • Hvis du har egen vindmølle, solcelleanlæg eller lignende vedvarende energikilde (hvor du kun har begrænset arbejde forbundet med dette)
  • Hvis du har biavl med højst 20 bistader.

Oftest vil der være situationer, hvor arbejdet både opfylder betingelserne for selvstændig virksomhed og fritidsbeskæftigelse. Her har du selv mulighed for at vælge, hvordan vi skal betragte arbejdet.

Som udgangspunkt er valget bindende for hele perioden, hvor du får udbetalt dagpenge. Der kan dog være situationer, hvor du eller SKAT kan ændre denne definition.

Læs om reglerne ved selvstændig virksomhed.