Udblik Ekstra: Regeringen afviser forhandling om bedre dagpenge

Min A-kasses eksterne nyhedsbrev Udblik sætter denne gang fokus på det pres, der ligger på den socialdemokratiske regering i forbindelse med forbedringen af dagpenge.

Dagpengeforbedringer er normalt en vindersag for en socialdemokratisk regering, men i den konkrete sag har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på forhånd sagt, at andre indsatser – bl.a. seniorpension og klimaindsats – lige nu har højere prioritet, om end regeringen er enig i behovet for at rette op på dagpengene. Til UDblik bekræfter partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, at de ikke vil bøje sig for presset.

”Vi kommer ikke til at stemme for det beslutningsforslag. Vi kan sagtens se, at der er et problem, og at der er risiko for på sigt, at forsikringer, der kommer de mest velhavende til gode, vinder indpas. Vi har ikke skyklapper på. Men lige nu er vi nødt til at prioritere andre dagsordener som klima, velfærd og ikke mindst det, at nedslidte skal kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, siger han.

Læs Udblik ekstra her