Min A-kasse kæmper fortsat mod usolidariske lønsikringer

PeterhummelgaardMin A-kasse kæmper fortsat imod usolidariske lønsikrings-ordninger som dem, ASE tilbyder. Problemet er, at de går uden om alle regler på arbejdsmarkedet, at de udhuler det fælles dagpengesystem, og de er kun for nøje udvalgte grupper.

Derfor er vi glade for, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bekræfter, at han vil tage hånd om problemet. I en række svar på folketingsspørgsmål fra SF’s arbejdsmarkedsordfører Karsten Hønge – bl.a. på baggrund af vores påpegning af problemerne – svarer han, at “forsikringsproduktet flugter i mine øjne ikke med, hvad det danske arbejdsmarked står for” og at han er “villig til at se på tiltag, der kan styrke vores dagpengesystem”.

Vi glæder os til, at ministeren omsætter politisk holdning til politisk handling – vi er helt på linje med hans tilgang.

De alternative ordninger, som dem ASE tilbyder, kan ikke sammenlignes med de almindelige og udbredte lønforsikringer, der er et – for mange desværre nødvendigt – supplement til a-kasserne. At stadig flere ønsker at supplere dagpengene med en lønforsikring er kun naturligt i takt med, at værdien af dagpengene i uacceptabel grad udhules. Det er også en kamp, Min A-kasse kæmper.

Læs et af svarene