Min A-kasse bliver nu Danmarks billigste a-kasse for nyuddannede

Fra 1. januar 2024 bliver kontingentprisen for nyuddannede medlemmer af a-kassen sænket ganske markant i de første tre måneder eller så længe man er ledig, efter de går fra gratis medlemskab til at blive betalende medlemmer.

I Min A-kasse har vi besluttet at tage ekstra godt hånd om vores nyuddannede medlemmer. Derfor sænker vi nu prisen på vores kontingent fra 506 kr. til 381 kr. Hermed bliver Min A-kasse Danmarks billigste a-kasse for nyuddannede.

Studerende eller nyuddannet

Mange nyuddannede knokler hårdt op til deres endelige eksamen og det er langtfra alle, der er heldige at få et arbejde kort tid efter, at de har færdiggjort deres uddannelse. Så også på den baggrund ønsker Min A-kasse, at give dimittender en lille økonomisk håndsrækning med et lavere kontingent.

– Vi er glade for vores nyuddannede medlemmer og vil gerne have, at de bliver hos os så længe som muligt. Det giver værdi for både a-kassen og det enkelte medlem, at vi har en langsigtet relation, både når de er i job og når vi skal hjælpe dem videre i karrieren, siger Mikkel Søe, adm. direktør i Min A-kasse.

– Mange nyuddannede a-kasse medlemmer har været ramt af de nye dagpengeregler, der betød lavere satser for ikke-forsørgere. Samtidig kan der være studierabatter, der ryger eller det billige kollegieværelse. Vi synes derfor, at der er al mulig grund til at skrue prisen på kontingentet betydeligt ned, og hermed give vores dimittender lidt mere attraktive vilkår, siger Mikkel Søe.

Hvorfor så lige 381 kr.?

Størstedelen af kontingentet for a-kassemedlemmer udgøres af et statsbidrag, som er det samme for alle a-kasser. Herudover afsætter hver enkelt a-kasse et beløb til drift af a-kassen. I Min A-kasse ligger beløbet i 2024 på 125 kr., og det er det beløb, vores nyuddannede nu slipper for at betale i de tre første måneder eller så længe man er ledig. For øvrige betalende medlemmer vil kontingentet i 2024 være 506 kr. Trækker vi de 125 kr. fra det fulde kontingent lander vi altså på en pris på 381 for dimittender.

Læs mere om nyuddannede og dagpenge.