Jobsøgning i sommerferien – få fem gode fif

Giver det overhovedet mening at søge job, mens alle andre holder ferie? Ja, det gør det! For det kan godt være, at der er lidt færre stillinger at søge. Til gengæld er der mange færre om buddet.

Læs med og få karriererådgiverens fif til, hvordan du kan kombinere ferie og jobsøgning.


Jobmarkedet holder ikke ferie. Vi oplever, at flere medlemmer blive indkaldt til samtaler hen over sommeren. Så hold øje med jobportalerne, lyder rådet fra karriererådgiver Ilse Jakobsen. Hun opfordrer dog også til, at du som ledig holder din ferie, så du kan få ladet batterierne op. Det giver mentalt overskud, ny energi og måske også helt nye perspektiver på din jobsøgningsstrategi.

Hold først og fremmest din egen ferie og sørg for at slappe af. Sådan lyder rådet fra Ilse Jakobsen, der er karriererådgiver i Min A-kasse. For du skal være motiveret til at ville jobsøgningen, og er du ikke det kan det være spild af dyrebar tid. En ferie, hvor du helt hiver stikket kan give mentalt overskud, ny energi og måske også helt nye perspektiver på din jobsøgningsstrategi.

Skal du holde ferie på dagpenge? Så husk at give jobcenteret besked 14 dage før. Læs mere om ferie på dagpenge her.

Brug tiden på den uopfordrede ansøgning. For det kan jo være, at HR-chefen har skudt sin ferie til sensommeren, og rent faktisk har tid til at granske din ansøgning nu. Det er også nu, du kan komme et skridt foran i forhold til at researche på virksomheder, du synes er interessante. Tjek virksomhedernes hjemmeside grundigt. Hvad står virksomheden for og matcher den det, du ønsker fra en arbejdsgiver? Gå struktureret til værks og udvælg en række virksomheder.

Dyrk dit netværk – også det digitale! Brug tiden til at opdatere og finpudse dine materialer og dit digitale netværk, fx din LinkedIn profil. Er den fuldt opdateret? Det kan også være, at der lige nu er så meget ro på i virksomhederne, at du kan få foden inden for til et kaffemøde. Læs mere: Brug din LinkedIn i jobsøgningen.

Kend dine styrker og færdigheder. Hvad er du god til og hvad giver dig energi? Bliv bevidst om, hvad der gør dig glad i et job. Formuler dine styrker og færdigheder og brug dem aktivt, når du læser jobopslag, så du matcher jobbet og arbejdsgiveren finder et match i netop dig. Tag evt. en persontypetest – fx denne på Jobindex – for at kickstarte processen.

Gør dig tanker om dit næste job. Det er ofte, når vi kommer væk fra job og hverdag i en længere periode, vi for alvor mærker, om vi trives i det vi er i, eller om tiden er til et jobskifte eller måske en helt ny retning for karrieren? Derfor ser vi også relativt mange, der fortager et jobskifte i sensommeren, fortæller Ilse Jakobsen. Gør dig nogle tanker omkring fremtiden. Bring også her dine styrker og færdigheder i spil. Har du låst dig fast på et bestemt mål, eller er det tid til at tænke i alternative karriereveje? Brug de milde, lyse sommeraftner til at mærke efter, hvad det er du drømmer om i forhold til job og karriere.

Har du brug for hjælp i din jobsøgning? Min A-kasse tilbyder dig en række onlinekurser, hvor du finder alt omkring jobsøgning. Og du kan selvfølgelig også altid kontakte os på telefon eller via Selvbetjeningen for rådgivning og sparring.