A-kasseforsøget: I job efter bare tre måneder

”Det er en supergod ordning. Jeg vil ønske alle ledige vil blive tilbudt et forløb, som det jeg har oplevet”. Sådan lyder det fra vores medlem Diana Nørregaard, der som bosat i Kastrup, har deltaget i a-kasseforsøget – en politisk forsøgsordning, der giver a-kassen ansvaret for det ledige medlem i de første tre måneder af ledigheden. Med sparring og opbakning fra Min A-kasse og ny viden om jobsøgning og IT indhentet på et AOF kursus er Diana nu tilbage i job – blot tre måneder efter hun blev ledig.

Diana Nørregaard

– Jeg følte virkelig at blive mødt i øjenhøjde og at der var fokus på min person, mine kompetencer og min udvikling. Så der begyndte at falde mere ro på mig, så vi kunne fokusere på det, vi vurderede bedst kunne hjælpe mig videre – nemlig et kursus i IT og jobsøgning, siger Diana Nørregaard.

Har man som vores medlem Diana arbejdet i samme faste stilling i over 15 år, er det svært ikke at blive ramt på identitetsfølelsen, når jobbet pludselig ryger. Det laboratoriefirma Diana så trofast havde arbejdet for mødte stærkere og stærkere konkurrence fra udlandet, firmaet mistede kunder – og pludselig faldt Dianas job også væk.

– Det var altså en meget mærkelig følelse. Mit job er min identitet. Jeg trives bedst med at være i beskæftigelse og have en karriere. Nu stod jeg pludselig på helt bar bund og anede ikke, hvordan jeg skulle gribe det med ansøgninger an. Sidst jeg sendte en ansøgning var det i en kuvert med et frimærke på. Tiden er jo en helt anden nu med digitale ansøgninger osv. Jeg er håndværker og ikke vant til at arbejde på computer. Det stressede mig en del, fortæller Diana.

Fokus på den bedste vej videre
Kort efter Diana meldte sig ledig, fik hun en indkaldelse til CV-samtale hos Rikke Deepthi, der er job- og karrierekonsulent i Min A-kasse

– Jeg var lidt urolig for at blive mødt med fordomme. Ville jeg blive opfattet, som doven, fordi jeg nu bar titlen arbejdsløs? Hvad ville a-kassen kaste mig ud i? Kunne jeg selv få lov at få indflydelse på mit ledighedsforløb? Det havde jeg en del bekymringer om, siger Diana. Men det havde hun ikke behøvet at have.

– I er jo bare så hyggelige og rare. Her er plads til både at tale om regler og kageopskrifter, griner Diana.

–  Jeg følte virkelig at blive mødt i øjenhøjde og at der var fokus på min person, mine kompetencer og min udvikling. Så der begyndte at falde mere ro på mig, så vi kunne fokusere på det, vi vurderede bedst kunne hjælpe mig videre – nemlig et kursus i IT og jobsøgning.

Ansøgninger og CV begyndte at tage form – også takket være støtte og sparring fra Rikke. Og invitationerne til jobsamtaler begyndte også at tikke ind. Den 1. juni kunne Diana således takke ja til en fast stilling som laboratorietandtekniker hos en tandlæge.

– Jeg kan kun anbefale, at alle a-kasse medlemmer får lov at opleve den helt tætte kontakt med a-kassen i den første tid som ledig. Det gjorde, at jeg både kunne holde fokus på at dygtiggøre mig på IT og søge job samtidig, siger Diana.