Hvorfor finder du dig ikke bare et job?

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Beskæftigelsen er i øjeblikket på rekordhøje niveauer, men der vil altid være en vis mængde af ufrivilligt ledige i vores samfund. Og det kan opleves ekstra hårdt at stå udenfor arbejdsmarkedet i perioder, hvor ”alle andre har et job”. Derfor ser vi som a-kasse en vigtig rolle i at støtte og motivere vores ledige medlemmer.

At være ledig under en økonomisk højkonjunktur kan have stor betydning for ens psykiske velbefindende. Når arbejdsmarkedet boomer, og medierne omtaler ledigheden som historisk lav, risikerer man at føle sig udelukket fra fordelene ved den økonomiske velstand. Dette kan føre til følelser af frustration og symptomer på stress. Kombineret med ikke at kunne få lov at bidrage til samfundet, kan det føre til en følelse af skyld og skam – for peger pilen i virkeligheden på en selv?

Denne skamfølelse kan være særlig akut i et samfund, der ofte sidestiller det at have et arbejde med personlig værdi. Når nogen ikke er i stand til at finde et job, kan de føle, at de fejler, ikke bare i deres arbejdsliv, men i hele deres liv. De kan føle, at de svigter deres familie, deres venner og endda sig selv.

Når medlemmerne oplever, at pilen peger mod dem selv?

Udover at udbetale dagpenge, er Min A-kasse også et sted, hvor man kan få sparring og nye perspektiver på sine muligheder og måske minimere noget af den skam og frustration, der kan følge med i et ledighedsforløb.

Blandt andet kan man i Min A-kasse få:

  1. Personlig rådgivning og støtte: Individuelle karrieresamtaler samt samtaler om at håndtere arbejdsløshedsrelateret stress kan hjælpe med at bearbejde følelser af skam og utilstrækkelighed og ikke mindst at se nye muligheder.
  2. Netværk og inspiration: At deltage på workshops og møde andre i samme situation kan styrke troen på en selv. At forbinde sig med andre, der gennemgår en lignende oplevelse, kan være en stærk kilde til støtte. Min A-kasse afholder selv workshops og kan henvise til forskellige initiativer, jobklubber og forløb for ledige, hvor medlemmer kan dele deres erfaringer og støtte hinanden.
  3. Uddannelse og opkvalificering: Min A-kasse kan vejlede om muligheder for opkvalificering. Det at opnå nye færdigheder eller certificeringer kan styrke ens faglighed og øge selvtilliden, og derved give en følelse af formål i en vanskelig tid.

Ved at tilbyde ovenstående, hjælper vi i Min A-kasse medlemmerne med at føle sig mindre alene og styrke dem i en, for nogen, svær periode. Vigtigst, så kan a-kassen også hjælpe medlemmerne med at forstå, at ledighed er normalt i perioder af et arbejdsliv, og ikke definerer deres værd som personer.